Българският тенисист Григор Димитров даде изявление на корта в Бризбейн след трудната си победа над Жереми Шарди. Гришо обърна французина за успеха с 3:6, 6:4, 7:6, който му донесе 45 точки за световната ранглиста и 12 990 долара от наградния фонд на турнира.

“Борих се здраво, въпреки че започнах трудно, малко поръждясал. Радостен съм, че спечелих. Много съм щастлив, че преминах без контузии през миналата година и завърших много добър сезон. За да вляза в Топ 5 трябва печеля турнири от Големия шлем,“ коментира Гришо след победата.

“Твърденията, че 2015 г. може да бъде моята година звучат много добре. Но, както знаем, тенисът е екшън. Постоянно трябва да се доказваш. Според мен най-важното е да докажеш на себе си, че можеш да успееш. Няма друг начин. Преки пътища няма. Играй по най-добрия начин, давай цялото си сърце и всичко може да се случи. Едва тогава ще можеш да каже: „Да, аз спечелих турнир от Големия шлем. Докато се стигне до този момент може само да предполагаш какво ще се случи“, заяви Григор Димитров.