Григор Димитров се представи достойно срещу световния номер 1 Новак Джокович, но допусна загуба с 6:4, 2:6, 3:6 на 1/8-финалите на тенис турнира в Париж. Това бе шести успех за Джокера срещу българина в общо седем двубоя между двамата.

Българският тенисист стартира мощно срещата и след изключително силна игра взе първия сет с 6:4. В следващите две части обаче Джокович демонстрира огромната си класа и опит. Той се възползва и от най-малките неточности в играта на първата ни ракета и крайна сметка се поздрави успеха в мача.

В спор за място на полуфиналите световният номер 1 ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, който по-рано отстрани Давид Гофен.  

Първи сет
Срещата започна с бързи два сервис гейма за двамата тенисисти. В третия Димитров стигна до пробив, който обаче не успя да затвърди. Българинът пропусна куп възможности да си осигури комфортна преднина и в крайна сметка допусна изравняване - 2:2.

Последва маратонски гейм, в който Гришо демонстрира изключително силна игра. Първата ни ракета пропусна три брейкбола. След тях Джокович стигна до първия геймбол, който обаче не съумя да матереализира. След поредно равенство и нова грешка на световния номер 1, Гришо имаше шанс за пробив, който оползотвори - 3:2 за нашенеца.

Димитров продължи със силните си изяви на корта и затвърди пробива за 4:2. До края двамата тенисистки спечелиха подаванията си и в крайна сметка Григор се поздрави с успеха в първия сет - 6:4.

Втори сет
Вторият сет започна ужасяващо за Димитров. Джокович спечели без особени затруднения първия гейм. Последва пробив за сърбина, който беше затвърден.

Димитров направи опит да се върне в мача и намали за 1:3. Последва дълга пауза, поискана от Джокович заради травма в коляното. След като болките му отшумяха, сърбинът продължи със силните си изяви и не допускаше да бъде затруднен в сервис геймовете.

В осмия гейм Гришо допусна втори пробив в сета за 6:2 в полза на световния номер 1.

Трети сет
Решителната част в мача отново започна лошо за Димитров, който допусна пробив във втория гейм. Джокович си осигури преднина с 3:0, която съвсем стъписа Гришо.

До края на срещата сетът вървеше гейм за гейм и въпреки неколкократните си опити. Григор не съумя да спечели подаване на опонента си.

В 9-ия гейм Джокович сервира за мача и въпреки леките колебания, го спечели - 6:4 за сърбина и победа.