Световният №6 Григор Димитров даде интервю, в което говори за участието си на финалите в Лондон. 

„Нямам търпение за понеделник. Тази година постигнах много добри резултати. Имаше много върхове и падения, така че направя ли си равносметка, хубаво е, че стигнах до този етап.

Тук съм и искам да извлека максимума", показа завидно самочувствие българинът.

"Целта ми е да побеждавам. Побеждавал съм всички в Лондон освен Роджър, това е много позитивно. Всеки мач ще значи много за мен. Ще дам 100%. Това важи и за останалите, всеки иска да печели. Няколко гейма ще направят разликата. Всички сме правили правилните неща, за да сме тук. Конкуренцията ще е голяма", добави Григор.

"Няма да се опитвам да правя нещо различно. Просто е – имаш същия корт и играеш срещу опоненти, срещу които винаги си играл. Форматът е различен, но това не значи, че всичко се променя", добави още първата ни ракета.

Димитров сподели и впечатленията си от "О2 Арена": „Много по-различно е от всички останали турнири. Контрастът е огромен, но същевременно виждаш познати играчи. Интересно е. Всичко е много добре организирано – качваш се на малка лодка, идваш на корта, а арената е впечатляваща, предизвиква страхопочитание“

Григор Димитров ще дебютира на финалите в Лондон в понеделник след 16:00 часа - срещу Доминик Тийм. В групата са още Рафаел Надал и Давид Гофен.