България започна утре мачовете от втора Евро-африканска зона на купа Дейвис. Звездата на тима ни Григор Димитров има два успеха срещу първите ракети на съперника Грега Земля и Блаз Кавчич. "Наистина тези две победи ни дават малко предимство, което трябва да използваме в деня на мача и се надявам, че всичко ще свърши в наша полза. Добре подготвени сме, има сигурност в нас и се намираме в отлично състояние. Разбира се, че можем да ги победим. Петъчният ден е от голямо значение и е много важно как ще започнем. Това, което се случи в зала София срещу Монако. Българката публика ще ни липсва в Словения”, коментира Григор.

"Не бих казал, че класирането на словенците в ранглистата ни притеснява. И друг път сме се изправяли срещу противници, които са по-напред от нас и сме побеждавали. Имаме добър шанс за успех" добави ветерана Ивайло Трайков.

На същото мнение е и Тодор Енев, който има цели 25 победи в мачовете на националния отбор: "Мисля, че можем да се справим. Наистина опита е важен, но също така и подготовката. Чувствам се много добре подготвен, федерацията осигури на целия отбор абсолютно всичко, от което имахме нужда и се надяваме в неделя да се радваме на победата"./БЛИЦ