Григор Димитров започна отлично на "Уимбълдън", елиминирайки Райън Харисън след победа със 7:6(1), 6:3, 6:2. Българинът коментира след успеха, че се чувства страхотно, когато играе на кортовете на "Ол Инглънд Клуб", където през 2008-а завоюва шампионската титла на Откритото първенство на Великобритания при юношите. Григор отчете, че не спира да подобрява формата си.

"Чувството е страхотно. Този корт ми носи много добри спомени. Играя добре, а атмосферата също бе чудесна. Стартирах отлично и вече мисля за следващия кръг", каза щастливият Гришо в интервюто на корта, а след това бе попитан дали титлата в Куинс влияе положително на самочувствието и увереността му по време на "Уимбълдън".

"Да, титлата в Куинс означава много за мен и ми дава допълнителна увереност, но сега не мисля за нея. Фокусирал съм се изцяло върху "Уимбълдън", отговори Димитров.

"Спечелих с 3:0 сета днес, което е най-важното. В първите мачове гледаш да играеш добре, да направиш качествен двубой. Много не се анализира в началото, но и този момент ще дойде", каза Григор.

Българинът беше попитан дали усеща, че сега може да направи своя голям пробив, имайки предвид играта, която показа в първия си мач днес. "Не знам какво разбирате под това да пробия. От началото на годината играя много добър тенис, непрекъснато подобрявам формата си, физически също вървя напред. Спечелих доста мачове и нещата се получават. Не бих казал, че на "Уимбълдън" се стремя към някакъв голям пробив, просто мисля мач за мач. Стартирах добре и сега чакам втори кръг", добави Григор.

Следващият му съперник ще бъде шампионът на "Уимбълдън" при юношите от 2011 г. Люк Савил или един от най-горещите млади тенисисти на АТР тура в лицето на Доминик Тийм от Австрия.