Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Григор Димитров изрази задоволството си от успешния старт на "Уимбълдън". Българинът започна с чиста победа над Душан Лайович - 6:3, 6:4, 7:5 за 1 час и 46 минути игра.

Световният №10 демонстрира и чувството си за хумор след мача. По време на интервюто на корта Григор бе попитан какво мисли за мнението на множество фенове и експерти, според които остарява като хубаво вино.

"Никога не съм пил алкохол, така че няма откъде да знам, но щом казвате, ще се съглася", отговори с усмивка трикратният полуфиналист от Големия шлем.

"Напоследък често ми задават този въпрос и затова искам да изясня нещата. Случващото се не е съвпадение. Играл съм на това ниво и преди. Работиш много през цялата година и никога не знаеш кога трудът ти ще започне да дава плодове. Благодарен съм за позицията, в която съм в момента, и ценя всеки мач, независимо дали побеждавам или губя. Разбира се, не искам да губя, тъй като сега загубите болят много повече, отколкото преди 10 години", обясни Димитров.

"Не знам какво да кажа за играта си. Нямах търпение да изиграя първи си мач, въпреки че винаги съм нервен преди първи мач на Големия шлем. Имах пеперудки в стомаха, не бях сигурен как ще се представя, но разчитах на добрата си подготовка", каза 33-годишният Гришо.

"Боря се колкото мога и правя нещата по възможно най-добрия начин. Ако трябва да бъда напълно искрен - не съжалявам за нищо. Не знам дали на 35 или 37 години ще продължавам да играя, но ако все още се чувствам добре физически, ще бъда много щастлив да играя не само за себе си, но и за всички вас. Много ви благодаря", завърши Димитров, който ще се изправи срещу световния №91 Юшен Шан, елиминирал Кристиан Гарин със 7:5, 6:4, 6:4.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК