Сайтът на мъжката тенис асоциация представя превюта за днешните мачове от турнира “Куинс Клуб” в Лондон. Срещата между Григор Димитров и Жил Симон е определена като една от най-интересните за деня. 

В материала е извадена интересна статистика, от която става ясно, че Гришо е вторият най-млад тенисист в топ 500 при мъжете. 18-годишният българин е на 361-ата позиция, а най-доброто му класиране е на 25 май, когато бе 344-и. Единствено австралиецът Бърнард Томич е по-млад и макар че е едва на 16 години и 7 месеца е на 352-ата позиция.

На турнира в Лондон Димитров е най-младият състезател като участва с “уайлд кард”.

Текстът за българина припомня победите му на юношеските “Уимбълдън” и US Open миналата година и мачовете му в силните турнири през пролетта. Успехът над номер 23 в света Томаш Бердих и загубата от Рафаел Надал с 5:7, 6:3, 2:6 също не са забравени.

Спомената е предишната среща на Григор с Жил Симон, когато пропусна уникалния шанс да го победи и загуби нещастно с 6:4, 3:6, 5:7 в първия кръг на турнира в Марсилия. Добрата новина за българина е, че тогава играха на любимата на французина твърда настилка, а днешната среща е на слабата му трева. 24-годишният Симон е най-силният французин и е на седмото място в ранглистата.

Срещата е трета за деня на централния корт. /БЛИЦ