Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от веригата “Чалънджър” на ATP в Нотингам с награден фонд от 42 500 евро, след като елиминира поставения под №3 в основната схема Франк Данчевич с 6:4, 4:6, 6:3. Канадецът е на 108-о място в световната ранглиста и бе смятан за един от основните фаворити на турнира от календара на ATP в Нотингам.

Гришо получи шанс да влезе в основната схема на турнира на трева като "щастлив губещ" от квалификациите, след като бе претърпял загуба в третия кръг на пресявките. Сега обаче 18-годишният хасковлия продължава уверено напред и в следващия кръг ще се изправи срещу втората ракета на Великобритания - 196-ия в света Алекс Богданович.

Само след седмица Григор Димитров ще играе с "уайлд кард" в силния турнир на трева в Куинс, което ще е един вид загрявка за първото му участие при мъжете в най-престижния тенис турнир – третия от Големия шлем за годината "Уимбълдън". Миналата година Гришо грабна титлата при юношите в тази надпревара, а сега ще мери сили и с мъжете. /БЛИЦ