Най-добрият български тенисист Григор Димитров планира да участва и в надпреварата на двойки по време на турнира от сериите „Мастърс“, който ще се проведе в Монреал от 7 до 14 август.

31-годишният хасковлия ще оформи звезден дует с 8-ия в световната ранглиста Андрей Рубльов (Р,усия), като това ще бъде първият случай на партньорство между двамата на корта.

В надпреварата ше участват още водачите в световната ранглиста Раджийв Рам и Джо Солсбъри, олимпийските златни медалисти Мате Павич и Никола Мектич, шампионите от „Уимбълдън“ Матю Ебдън и Макс Пърсел, както и действащите шампиони Орасио Себайос и Марсел Гранойерс.

Димитров не е играл след контузията, която получи по време на „Уимбълдън“. Той ще поднови участието си в турнири на АТР 500 във Вашингтон през следващата седмица.

Миналата година българинът отпадна във втория кръг в американската столица от Иля Ивашка (Беларус) с 2:6, 6:7(4). Последната му победа там е при по-предишното му участие през 2017-а, когато надделя над британеца Кайл Едмънд във втори кръг и бива елиминиран от Даниил Медведев на осминафиналите.