Григор Димитров победи казахстанеца Александър Бублик с 6:3, 7:5 в среща от втория кръг на тенис турнира в Синсинати. Българинът снощи прекъсна серия от три поредни загуби  във всички турнири и се наложи с 6:3, 6:4 над Роберто Баутиста Агут, а сега записа първи успех и срещу Бублик, от когото имаше две загуби в два мача.

Първият сет започна лошо за Григор, който загуби първото си подаване, но успя да се съвземе и върна пробива. Гришо можеше да дръпне в резултата в четвъртия гейм, но не се възползва, за да успее да дръпне за 4:2. До края нямаше пробиви и Димитров поведе в мача с 1-0.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Вторият сет премина изключително равностойно, като по-оспорван беше вторият гейм, в който Григор Димитров сервира. И тогава обаче Бублик не стигна до възможност за пробив, а играта продължи гейм за гейм до 5:5. Тогава Гришо поведе с 40:0 и макар при третия опит, успя да поведе. На свой сервис и на крачка от победата Димитров не сбърка и взе сета, с което и крайния успех.

В следващия кръг Григор Димитров ще срещне победителя от двубоя между водача в схемата Данийл Медведев(Русия) и Макензи Макдоналд (САЩ), които излизат на корта около 21:00 часа наше време.