Григор Димитров е бил глобен с 2000 долара на чалънджъра в Хелзинки, тъй като след края на полуфиналния мач срещу литовеца Ричард Беранкис "бутнал" съдията на стола и му повишил тон, пишe финландският вестник Helsingin Sanomat.

"Имаше горещи моменти на чалънджъра в Хелзинки, когато Димитров бутна австрийския съдия Даниел Инфангер и му повиши тон. Ситуацията имаше потенциала да стане далеч по-лоша, но италианският колега на Инфангер застана между двамата", пише медията.

Случката се е разиграла след края на двубоя пред погледа на фенове и някои от официалните лица на турнира. Гневът на Гришо най-вероятно е бил предизвикан от няколко отсъждания при спорни ситуации, които винаги са били в полза на Ричард Беранкис, информира tenniskafe.com. Две от тях бяха по време на тайбрека на първия сет, а след неговия край първата ни ракета бурно изрази недоволството си от отсъжданията на съдията на стола.

В крайна сметка хасковлията загуби с 6:7, 6:0, 1:6, а литовецът спечели турнира, след като по време на финалния двубой противникът му се отказа поради контузия.

Григор Димитров е глобен с 2000 долара, които ще бъдат приспаднати от премията в размер на 5375 евро, полагаща му се наградния фонд след достигането до полуфиналите.

Директорът на турнира заяви, че е възможно от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) да наложат и допълнително наказание на 19-годишния българин. Това наказание може да бъде лишаване от състезателни права за период от един месец и по този начин Гришо да пропусне предстоящия "Аустрелиън Оупън"./БЛИЦ