Григор Димитров ще започне участието си на турнира на твърди кортове в Акапулко тази вечер. Най-добрият български тенисист ще премери сили на старта с Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), а организаторите решиха двубоят да бъде първи на корт „Грандстенд“, с начален час 00:00 наше време.

Това ще бъде пети дуел между двамата, като до момента Димитров е с отлични показатели – 4:0 победи. За последно двамата се срещнаха на старта на турнира в зала във Виена в края на миналия сезон, а българинът се наложи с 6:3, 7:5.



27-годишният Джумхур в момента е 109-ти в ранглистата на АТП. От началото на годината той няма победа в основна схема (0:4). За последно той се поздрави с победа в основна схема на турнир от световния тур през септември миналата година в Жухай (АТП 250), Китай, пише tennis24.bg.

В кариерата си до момента Джумхур има спечелени 3 титли – на твърди кортове в зала в Санкт Петербург и Москва през 2017 г. и на трева в Анталия през 2018 г. През юли 2018 г. се изкачва до №23 в ранглистата, което е личен рекорд за него. Конкретно в Акапулко Джумхур има едно участие – през сезон 2016, когато е победен на старта от Доминик Тийм.

Коренно различна е историята на Димитров в Акапулко. Българинът има изиграни 10 двубоя, от които е спечелил 8. При дебюта си през 2014 г. Димитров печели турнира, като на финала побеждава Кевин Андерсън с тайбрек във финалния трети сет.

През 2015 г. Димитров побеждава на старта Филип Краинович, но губи във втория кръг от Райън Харисън, при това с 0:6 във финалния сет.
За последно Димитров игра в Акапулко през 2016 г., когато в първите два кръга победи представители на САЩ – Денис Кудла и Доналд Йънг, след което отстъпи на четвъртфиналите пред Доминик Тийм.

Димитров никога не е губил на старта в Акапулко. Ако спази традицията и се поздрави с победа и тази вечер, във втория кръг българинът ще играе с левичаря от Франция Адриан Манарино.