Григор Димитров определи опита си като основна причина за победата над 19-годишния Яник Синер на осминафиналите на Мастърса в Рим. Българинът срещна огромна съпротива от , но осъществи пълен обрат до 4-6 6-4 6-4 и за втори път в кариерата си се класира за финалната осмица във Вечния град.

Следващият му мач е днес след 19:00 ч. българско време. Бившият №3 и 14-ият в света Денис Шаповалов закриват програмата на корт „Пиетранджели“.

„Той игра много добър тенис в първия сет. Аз търсех начини да намеря играта си в тази част. Определено не играех най-добрия си тенис, така че опитвах да открия нови начини. Когато вторият сет започна, аз вече изоставах с пробив, така че трябваше да се успокоя, да забавя нещата и да намеря начин веднага да върна брейка, което и сторих“, каза Григор пред ATP.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Това наистина ми помогна. После третият сет вървеше точка за точка до последно. Страдах заради неговата добра физическа издръжливост. Накрая той започна да изстрелва топката. Всичко му се получаваше в последните два гейма и ситуацията беше много деликатна. Но имах и малко късмет в края, което ми помогна“, сподели българинът.

„Знам какво е чувството да си на 19 и да си отпуснат в тези важни точки. Знаех какво трябва да направя и трябваше да приема това, което се случва. Това беше ключът в тези брейкболи. Трябваше да осъзная как да запазя постоянството в играта си и да я кача на по-горно ниво“, каза Димитров.

„Ще има много повече от тези мачове. Хубаво е да виждаме такива млади момчета. Мисля, че конкуренцията е налице, без значение от това на колко години си. Бил съм от другата страна и знам какво е чувството, така че сега мога да разчитам повече на опита си“, завърши бившият №3.