Остават броени дни до началото на коледните празници и докато мнозина от нас се настройват за активна почивка, то професионалните тенисисти са в разгара на предсезонната подготовка. Това важи в пълна степен и за Григор Димитров, който се готви за започващия след десетина дни нов сезон, а негов партньор в тренировките е Томи Хаас.

Най-възрастният и най-младият в Топ 50 на АТР ранглистата проведоха заедно серия от тренировки преди предстоящите турнири в Австралия, пише tenniskafe. Всъщност Хаас ще почива през първата седмица и ще започне на 6 януари в Оукланд, докато Гришо ще открие новия сезон на 30 декември в Бризбейн. След това ще играе на демо турнира в Куйонг, а австралийското лято ще приключи на Australian Open.

Още в първата седмица на новия сезон Григор Димитров ще участва и на двойки, а негов партньор в Бризбейн ще е Жереми Шарди, с когото се познават от години и на двойки вече са играли на няколко пъти. На сингъл Гришо към днешна дата е пети поставен и ще стартира директно от първи кръг, докато първите четирима в схемата - Федерер, Нишикори, Симон и Андерсън, ще започнат направо от втори.