Григор Димитров ще участва и на турнира на двойки в Лос Анджелис, а негов партньор ще е най-добрият му приятел на тура Дмитрий Турсунов. В първи кръг българо-руският дует ще се изправи срещу поставените под №4 Анди Рам и Джонатан Ерлих (Израел).

Преди малко повече от месец, на турнира в Ийстбърн, Гришо си партнираше с Андреас Сепи и достигна до първия си АТР финал на двойки, но в спора за титлата загуби именно от Рам и Ерлих.

Представителите на Израел имат бляскава кариера на двойки, която включва спечелването на Australian Open, Мастърсите в Синсинати и Индиън Уелс, както и още 10 титли на АТР ниво. В момента Анди Рам се намира под №38 в ранглистата на двойки, а Джонатан Ерлих под №58. Гришо заема 215-а позиция, а Турсунов е 88-ми.

При евентуална победа Григор Димитров и Дмитрий Турсунов ще спечелят по 45 точки за ранглистата на двойки и ще си поделят 5,590 долара от наградния фонд, а на 1/4-финалите ще срещнат олимпийските шампиони от Атина 2004 година Фернандо Гонзалес/Николас Масу или Маркос Багдатис/Майкъл Ръсел.