Григор Димитров пропусна чудесна възможност да стане първият български тенисист стигнал полуфинал в турнир от Мъжката тенис асоциация. Гришо загуби четвъртфинала в Мюнхен (Германия) от 35-ата в света Флориан Майер с 6:7, 6:3, 4:6. Срещата бе равностойна, като 19-годишният хасковлия показа по-атрактивна и разнообразна игра пред погледа на майка си Мария, която го аплодираше от трибуните.

В първия сет двамата състезатели не успяха да направят пробият. Стигна се до тайбрек, в който Майер постигна мини пробив при 4:3 в негова полза и спечели сета с 7:6. Втората част започна лошо за българина, който допусна пробив. След това той успя да го върне, постигна нови два пробива и спечели сета с 6:3 гейма.

И решителната трета част започна с предимство за Майер, който поведе с 2:0. Гришо имаше няколко възможности да върне пробива, но не успя. При 3:5 той изпусна 5 шанса да изравни и се стигна до 4:5, след което немецът затвори мача за 2 часа и 23 минути.

Така най-доброто постижение на Димитров в турнир на АТП е четвъртфинал. До тази фаза през 1999 година стигна и Орлин Странойчев.

Григор спечели 45 точки за ранглистата и над 11 хиляди долара от наградния фонд. След почивка той ще играе втори четвъртфинал на турнира, но на двойки. Българинът си партнира с Филип Печнер, който в полуфиналите на сингъл ще излезе срещу Майер./БЛИЦ