Първата ракета на България Григор Димитров не иска да бъде сравняван с Роджър Федерер. Хасковлията често е повод за съпоставки с швейцареца, но това явно не му харесва.

"Няма нужда да бъда сравняван. Все още не съм спечелил турнир на АТР, а Федерер вероятно е един от най-великите за всички времена. 17 трофея от Големия шлем и знаете, че тези сравнения трябва да спрат ", заяви Григор Димитров след края на участието си във Вашингтон. Гришо падна на сингъл от Томи Хаас на фаза 1/4-финал, а освен това тази сутрин загуби и на двойки на полуфиналите, за да приключи изявата си на турнира в САЩ.

"Трудно е да играеш срещу някои от тези тенисисти. Мисля, че с правилната работа и отбор, небето може да ти е лимита. Трудно е да приема загуба като тази от Хаас, но дадох всичко от себе си и мисля, че това бе важното. Не се играе лесно тук", сподели Димитров.

"Мисля, че през всяка година трябва да си вземаш поуката от миналата. Да научиш какво си правил грешно на предишните турнири, винаги има възможност за подобрение", сподели още Григор.