Григор Димитров победи първата ракета на Монако Бенжамен Байере с 6:3, 6:3, 6:1 и България спечели двубоя от купа "Дейвис", игран в зала "София". Тимът ни поведе с 3:1 и се класира за втория кръг на група 2 в световното отборно първенство по тенис за мъже.


18-годишният Григор записа девета поредна победа на сингъл за България в купа "Дейвис", като до този момент няма нито една загуба. В следващия кръг българските тенисисти ще се изправят срещу Словения на 9-11 юли.

В първия ден Тодор Енев загуби от Байере с 6:4, 7:6 (1), 5:7, 2:6, 1:6, а Григор Димитров се наложи над Тома Оже с 6:4, 7:5, 6:3. Последва успех на двойки, след като Григор Димитров и дебютанта Цветан Михов спечелиха със 7:5, 6:3, 6:4 срещу Бенжамен Байере и Гийом Куяр. В последния сингъл от двубоя, който е без значение за крайния победител, Цветан Михов ще играе с Тома Оже.

“Първият ми мач в петък беше най-труден, защото още не бях свикнал съвсем с настилката в залата. За днешния двубоя бях много сигурен в себе си. Не му дадох почти никакви шансове. Радвам се, че затворих мача в три сета. Благодаря на всички, които дойдоха в залата, за да ни подкрепят", каза Димитров./БЛИЦ