Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължи със страхотното си представяне на турнира от "Големия шлем" US Open, след като успя да победи със 7:5, 7:6 (8), 6:2 поляка Камил Майхжак.

С трисетовата победа хасковлията си осигури място на 1/8-финалите на единия от четирите най-големи турнири в тениса, където ще срещне сензацията Алекс де Минаур.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

20-годишният австралиец отстрани Кей Нишикори, за да си осигури битка с Димитров. Двубоят между тях ще бъде първи в ATP тура.

Иначе за Гришо това ще е трето участие в кариерата на 1/8-финалите от US Open.

ПЪРВИ СЕТ
Началото на двубоя бе много добро за българина и в първите си два сервиса той не даде нито точка на противника. От другата страна полякът изпита някои трудности, но не и нещо по-сериозно. Първият сет продължи в същото русло и двамата взимаха своите подавания чак до 12-ия гейм. В него Гришо успя да реализира първи пробив в мача, затваряйки първата част на 7:5.

ВТОРИ СЕТ 
Втората част започна отново много равностойно, като и двамата тенисисти бяха безупречни при първите си сервирания. Все пак при второто такова на Майхжак Гришо получи шанс да пробие и се възползва, повеждайки с 3:1 гейма. Последва затвърждаване на пробива за 4:1, но това не сломи противника на българина и той взе 3 последователни гейма, за да изравни 4:4. Двубоят продължи равностойно след тези бурни минути и така се стигна до тайбрек. И в него двамата даваха всичко от себе си, като на Григор му бяха нужни цели 4 сетбола, за да затвори тайбрека с 10:8 и съответно да спечели сета със 7:6.

ТРЕТИ СЕТ
Третата и последна част започна много добре за Гришо и той получи шанс за ранен пробив още при първото посрещане на противниковия сервис. До такъв не се стигна, но проблемите пред поляка тепърва предстояха. Димитров започна много агресивна и директна игра и това доведе до нов шанс за пробив при 1:1 в геймовете. Този път хасковлията се възползва и проби, повеждайки с 2:1. Веднага след това последва категорично затвърждение с 40:0 в гейма за разлика от 2 гейма. В 7-ото разиграване българинът отново показа страхотна игра и получи шанс за пробив, от който се възползва повеждайки с 5:2. На свой сервис Григор получи шанс за спечелване на мача, макар и трудно след 15:40 той обърна нещата в своя полза и триумфира още с първия си мачбол.