Григор Димитров показа формата от най-добрите си времена и разби на пух и прах петия в световната ранглиста Доминик Тийм. Хасковлията надделя с 6:3, 6:2 за едва час и 13 минути и се класира за четвъртфиналите на Мастърс в Париж. Хасковлията не остави никакви шансове на Тийм, като не допусна дори една възможност за пробив. От своя страна Димитров записа един пробив в първия сет, както и два във втория. 

Това бе пети мач между двамата, като Димитров вече има три успеха срещу два на Тийм.

На четвъртфиналите Григор ще се изправи срещу чилиеца Кристиан Гарин, който елиминира Жереми Шарди. До момента двамата не са се срещали помежду си, а Гарин се намира на 42-а позиция в ранглистата. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Първи сет
Двамата спечелиха бързо и лесно първите си сервис геймове. До 2:1 в полза на хасковлията нито една точка не бе спечелена от тенисиста, който посреща.

Гришо обаче успя да дръпне с 30-0 при сервиса на Тийм, позволи изравняване, но спечели следващите две разигравания с хубав бекхенд слайс и грешка на Тийм, което доведе до първия пробив - 3:1 за Димитров.

При 4-2 Тийм поведе с 30-15, но първата ни ракета също реагира с добри сервиси и стигна до обрат и точка за спечелване на гейма. Последва равенство, но хубав бекхенд даде солиден аванс на българина - 5:2.

Играта на Димитров вървеше отлично, а минаващ удар с бекхенд дори заслужи аплодисменти от Тийм. В крайна сметка при втория си сетбол Гришо успя и излезе напред в резултата 6:3.

Втори сет
Тийм спечели бързо подаването си на 15, но същото веднага стори и Григор. Българинът продължаваше да мачка съперника си с фантастични уинери, изравни за 40-40 с драйв воле, получи брейкбол след грешка на опонента си, а впоследствие бе много близо до пробие с минаващ удар от бекхенд. Геймът се превърна в най-дългия в двубоя, като Григор не успя при първите си четири възможности за пробив. При петата обаче контрира отлично излизане на Тийм на мрежата и дръпна с 2:1. Малко трудно, но отново с доминация Димитров спечели подаването си и затвърди пробива - 3:1.

Григор продължи да бъде господар на корта, а Тийм определено не намираше никакъв начин да противодейства. Българинът записа веднага нов пробив, а след него с безупречен сервис дръпна с 5:1. Тийм взе трудно подаването си, а на сервис Григор бе непоколебим - гейм на 15 и край на мача!