Първата ни ракета Григор Димитрoв постигна страхотна победа срещу Карен Хачанов с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:0) и се класира в третия кръг на турнира Мастърс 1000 в Париж. На 1/8-финалите българинът ще играе с Александър Зверев или Душан Лайович, които спорят по-късно днес.

Гришо изоставаше в резултата, след като отстъпи в първия сет, след което рязко подобри представянето си и не остави шанс на Хачанов, който е една позиция след него в световната ранглиста - номер 31.

Димитров беше безупречен във втория и третия сет, като последната част спечели с отличен, връзвайки "геврек" на руснака - 6:0. Гришо завърши срещата с общо 8 спечелени гейма.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Това беше втори мач между двамата. Българинът спечели и предишната им среща - миналата година във Виена се наложи срещу Хачанов със 7:6(8), 6:3. Руснакът е шампион на Мастърса в Париж от 2018 г. 

Най-доброто представяне на Григор на Мастърса в Париж е достигането до полуфиналите през 2019 г.

Припомняме, че във вторник Димитров отстрани представителя на домакините Ришар Гаске след успех с 6:1, 4:6, 6:2. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАРЕН ХАЧАНОВ 4:6, 6:2, 6:0

ПЪРВИ СЕТ
Хачанов направи първата точка в мача, след което Григор реализира директна точка от сервис - 15:15. Българинът направи първия си уинър за 30:15, а след това руснакът изкара своя ретур в аут, с което Гришо поведе с 40:15. Хасковлията отново вкара първи сервис, с което спечели първия гейм и поведе с 1:0. 

Хачанов дръпна с 30:0 във втория, след което Григор на два пъти изпрати топката в аут, с което руснакът изравни геймовете - 1:1. Димитров взе третия гейм на нула и поведе с 2:1. Хачанов нямаше проблеми в своето подаване и изравни - 2:2. Григор загуби първата точка в петия гейм, но въпреки това успя бързо да го спечели и да поведе с 3:2. Руснакът направи няколко непредизвикани грешки, а геймът бе завършен с удар по правата, който се спря в мрежата. С нов убедителен сервис-гейм Хачанов изравни на 3:3. Григор спечели седмия гейм на нула и поведе с 4:3, след което руснакът направи 4:4.

Деветият гейм беше доста оспорван. Хачанов стигна до две възможности за пробив при 40:15 при подаването на българина. Гришо след това успя да пласира три много добри сервиса, с които обърна гейма и стигна до възможност да го спечели. Хачанов отново се възползва от разколебаването на Димитров и стигна до трета възможност за пробив, която реализира, след като Гришо изпрати топката в мрежата - 4:5. Руснакът затвърди пробива си и стигна до успеха с 6:4 в първия сет.  

ВТОРИ СЕТ
Григор поведе с 40:0, но позволи на Хачанов да изравни - 40:40. Все пак българинът с два добре пласирани първи сервиса успя да приключи първия гейм - 1:0. Българинът стигна до две възможности за пробив във втория при 40:15, не успя да реализира първата. При втората беше категоричен, за да поведе с 2:0 гейма, след което го затвърди - 3:0.

Карен Хачанов срещна известни проблеми и в четвъртия гейм, но сервисът го извади в решаващия момент, когато при 30:30 успя да вкара два последователни аса и да намали изоставането си на 1:3. Димитров отново увеличи преднината си, спечелвайки петия гейм за 4:1. Двама си размениха по един гейм - 5:2, като Гришо се доближи още повече до успеха във втория сет. При втората си възможност той се възползва - 6:2.  

TРЕТИ СЕТ
Димитров започна силно, но позволи на Хачанов да стигне до 30:30, но след топка в аут от страна на руснака и добра атака на мрежата, която беше завършена успешно от Димитров, той успя да спечели първия гейм. След това нашето момче съумя да осъществи ранен пробив и в третия сет, повеждайки с 2:0. Григор заигра още по-добре, направи 3:0, а след това стигна и до нов пробив - 4:0, доближавайки се още повече до победата. Димитров продължи да доминира - 5:0.

В шестия гейм българинът поведе с 30:0, но руснакът взе три поредни точки за 40:30. Пред Димитров се откриха два мачбола, които пропусна, но успя да се възползва от третия и по този начин да спечели срещата след впечатляващото 6:0.