Григор Димитров победи германеца Ян Ленард Щруф с 2-0 (6:3, 6:4) за малко повече от час в среща от първия кръг на тенис турнира в Монте Карло, където българинът официално живее от години.

Първият сет започна равностойно и двамата си размениха по един гейм, за да се стигне до пробив в полза на Щрух за 2:1. Германецът го затвърди (3:1), след което Григор изригна и започна да печели всеки гейм. Гришо проби два пъти съперника си и приключи сета с 6:3 в своя полза.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Във втория сет германецът стабилизира играта си, а Димитров показа колебания при свой сервис. Българинът се измъкна от пробиви в първите си два гейма, а след това пречупи съперника за 3:2. Григор за пореден път показа колебание при свой сервис, но отново успя да се измъкна и поведе с 4:2. Последва размяна на геймове за 5:4 и сервис за Гришо, с което той окончателно приключи мача с 6:4 в сета.

Двамата трябваше да излязат на корта още вчера следобед, но дъжд обърка плановете и пренареди програмата. Гришо вече има три победи и две загуби в петте си срещи с Щруф.

В следващия кръг българинът ще срещне Жереми Шарди, победил по-рано днес Александър Бублик с 6:4, 0:6, 7:5 за малко повече от час и половина. Григор има три победи и две загуби в битките с французина, като загуби последната им среща в Маями през 2018 година.

При нов успех, на пътя на Григор може да застане Краля на клея Рафаел Надал.