Първата ракета на България Григор Димитров смачка последния си опонент за 2018 година! Хасковлията победи японеца Йошихито Нишиока с 6:3, 6:4 на старта на първия турнир от новия сезон в Бризбейн (Австралия).

Следващият съперник на Гришо в надпреварата ще бъде измежду двойката Джон Милман - Тенис Сандгрен, които играят по-късно днес.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Първи сет
В началото на срещата родният тенисист изпита сериозни трудности, като на три пъти му се налагаше да отразява точки за пробив. Все пак Гришо съумя да спечели сервиса си, но колебанието му се появи отново в третия гейм. Там също му се наложи да отразява 2 точки за пробив, като отново българинът се справи. Последваха много добри минути за хасковлията, който направи пробив веднага след това и до края на сета не сгреши, печелейки го с 6:3.

Втори сет
Втората част започна с бързо взети сервиси и от двамата тенисисти. Това се повтори до 5-ия гейм, в който Григор отново успя да пробие своя опонент. Последва колеблив сервис на хасковлията, който бе спечелен, а след него Гришо отново проби Нишиока. Пробивът обаче бе върнат от японеца, но това не бе достатъчно, тъй като Григор задържа своята преднина до края и заслужено триумфира на свой сервис.