Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе с американеца Маркос Хирон в първия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", отреди тегленият днес жребий.

Димитров е 18-и в схемата на турнира и има един мач срещу 49-ия в световната ранглиста американец и той е именно в първия кръг на "Ролан Гарос" миналата година, когато българинът водеше с 2:0 и имаше три мачбола, но бе принуден да се откаже заради контузия в четвъртия сет след 6:2, 6:4, 5:7, 0:3.  

При евентуален успех в първия кръг Димитров ще срещне победителя от срещата между испанеца Карлос Табернер и хърватина Борна Чорич.

Защитаващият тилата си Новак Джокович и краля на клея Рафаел Надал попаднаха в една и съща част на схемата и може да се срещнат на четвъртфинал. На всичкото отгоре, победителят от един потенциален двубой, може да се изправи срещу младата испанска надежда Карлос Алкарас на полуфинал.

Преди това, световният №1 може да срещне и Григор Димитров. Сърбинът започва защитата на титлата си срещу японеца Йошихито Нишиока. 

Рекордьорът по титли на "Ролан Гарос" - 13-кратният шампион Рафаел Надал, стартира срещу австралиеца Джордън Томпсън.