Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Шербург (Франция) с награден фонд 42 500 евро. Българинът, който е поставен под номер 1 в основната схема, записа труден успех със 7:6, 6:2 над опитния Иво Минар.

Любопитното е, че в турнира нашето момче печели трети тайбрек от четири изиграни сета. Той би Давид Гуез със 7:6, 7:6 в първия кръг.

Мачът с Минар започна по същия начин. Двамата не успяха да направят пробив в първата част и се стигна до тайбрек. В него Димитров се оказа по-концентриран и спечели със 7:5 точки.

Още в първия гейм на втория сет Гришо проби сервиса на силния чех, след което трудно го затвърди – 2:0. Състезателите печелеха подаванията си до 4:2, след което 19-годишният хасковлия проби и при свой сервис затвори мача за час и 23 минути.

На четвъртфиналите той ще играе с победителя от двубоя между Марк Жискел (Фр) и Стефан Боли (Швейц). Григор не се е срещал с нито един от тях досега.

За днешната си победа той взима 17 точки за ранглистата, а при нов успех ще добави още 15. Очаква се следващата седмица родният талант да бъде на рекордното за кариерата си 75-о място в ранглистата./БЛИЦ