Българският талант в тениса Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на силния турнир от сериите “Чалънджър” в италианския град Кремона с награден фонд 30 хиляди евро. Нашето момче отстрани поставения под номер 5 в схемата на надпреварата Блаз Кавчич от Словакия с 2:0 сета (6:4, 6:2). Словашкият тенисист е под номер 209 в световната мъжка ранглиста, но българинът го надигра за 1,37 часа.

Гришо направи 5 аса срещу нито един за Кавчич. Гришо не направи и нито една двойна грешка, докато съперникът му се отчете с една.

Така за място на полуфиналите Димитров ще играе срещу водача в схемата и бивш номер 38 в света Бенямин Бекер от Германия, който отстрани поляка Давид Олейничак с 6:4, 6:2.

27-годишният Бекер е 101-и в света в момента. В началото на сезона той се завърна на корта след дълго отсъствие заради контузия и вече спечели три турнира от сериите Чалънджър в Хайлброн, Батон Руж и Родос. Той няма титли от състезания на АТП, но е заработил 986 224 долара от наградни фондове. Бекер победи Димитров на 28 април с 6:2, 6:3 в първия кръг в Родос, след което стигна до трофея./БЛИЦ