Най-добрият български тенисист в момента Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на чалънджъра с награден фонд 106 500 евро в Орлеан (Франция). Гришо победи с 6:4, 7:6 австриеца Мартин Фишер в мач от 2-ия кръг на надпреварата.

Гришо започна по възможно най-добрия начин, повеждайки с 2:0 на старта на двубоя, а в следващия гейм пропусна четири възможности за втори пробив, три от които поредни. До края на първата част двамата тенисисти задържаха подаванията си, а при 5:4 хасковлията бе безпогрешен, когато сервираше за сета.

Първият сериозен тест за Гришо бе при 1:2 във втората част, когато младият българин бе изправен пред две точки за пробив, но след серия от четири поредни точки първата ни ракета изравни за 2:2. Двамата задържаха подаванията си и се стигна до тайбрек, който започна с минипробив за Григор, а в следващото разиграване, паднал на земята, Димитров успя да спечели точката и поведе с 2:0. При 6:2 хасковлията имаше четири поредни мачбола, пропусна първия, но при втория не сгреши и след 1 час и 22 минути взе победата.

Българинът си осигури 25 точки за АТР ранглистата. В опит да се класира за полуфиналите Григор Димитров ще срещне Роберто Батиста Агут (№164) или победителя от двубоя между Александър Сидоренко (№292) и Стефан Боли (№113), които ще излязат на корта по-късно днес.

Мачът на Григор Димитров от четвъртфиналите ще се играе в петък, а точният час ще стане ясен в четвъртък вечерта, когато бъде публикувана програмата за деня./БЛИЦ