Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Ийстбърн (Великобритания), който се провежда на трева и е с награден фонд над 450 хиляди евро. В среща от втория кръг най-добрият ни тенисист победи гиганта от ЮАР Кевин Андерсон с 6:3, 6:2. Срещата продължи точно 1 час.

Двамата започнаха равностойно, като 203 сантиметровия Андерсон затрудняваше Гришо със силните си сервиси. Все пак 19-годишният българин направи първи пробив за 4:2 и не даде шанс на съперника да го върне.

Втората част започна с нов пробив за Димитров, който заигра по-уверено и поведе с 5:1. Южноафриканецът спечели подаването си за 2:5, но Григор го довърши при свой сервис – 6:2.

На четвъртфиналите българинът ще играе с поставеният под номер 3 Янко Типсаревич (Сър) или Михаил Кукушкин (Каз). С достигането до тази фаза Гришо печели над 11 хиляди евро и 45 точки за ранглистата.

По-късно днес българинът има мач и на двойки. Той си партнира с Андреас Сепи (Ит), а двамата играят среща от втория кръг срещу водачите в схемата Роуън Бопана (Инд) и Айсам Юл-Куреши (Пак).