ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров класира отбора си „Хвърчила“ на финала на Световната лига по тенис в Абу Даби.

Гришо загуби мача си срещу Каспер Рууд с 4:6 от битката на тима му срещу „Ястребите“. Той обаче взе нужния един гейм в мача, с който „Хвърчилата“ стигнаха до финала, където ще спорят двата тима с най-много спечелени точки от началото на турнира.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Отборът, включващ Григор Димитров, Лойд Харис, Арина Сабаленка, Паула Бадоса и контузеният Стефанос Циципас, оглави групата на турнира със 79 точки, изпреварвайки „Орлите“ (75), „Соколите“ (75) и „Ястребите“ (72).

На финала, който ще се играе утре „Хвърличата“ ще се изправят срещу „Орлите“, където са Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Мира Андреева и София Кенин.

Битката между „Хвърчилата“ и „Ястребите“ започна с победа на двойки на Григор Димитров и Лойд Харис с 6:4 над Хуберт Хуркач и Каспер Рууд.

След това Ига Швьонтек и Каролин Гарсия отговориха, взимайки с 6:3 двубоя при женските двойки срещу Арина Сабаленка и Паула Бадоса. Сабаленка обаче се наложи над Швьонтек с 6:4 и доближи „Хвърчилата“ на един гейм от финала. Именно това беше осигурено от Григор Димитров в мача му срещу Каспер Рууд.