Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с много мъка 17-годишния представител на домакините Елиас Имер в среща от първи кръг на турнира с награден фонд 491 370 евро в Бостад (Швеция). Двубоят между Гришо и №1032 в света завърши при резултат 5:7, 6:2, 6:4.

Първият сет изненадващо бе спечелен от шведа, който е спаринг партньор на българина, със 7:5. Димитров обаче показа класата си във втория сет и след 6:2 изравни резултата. Третият сет бе равностоен, като нашето момче стигна до пробив при 4:4 и успя да преодолее съпротивата на съперника си.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от срещата между Филипо Воланди и Юрген Цоп.


Първи сет

Българският тенисист и съперника му, който номер 1032 в света, започнаха равностойно срещата. Двамата спечелиха разиграванията си до 4:4, след което Гришо успя да стигне до пробив за 5:4 в своя полза.

Вместо да се възползва и да затвори сета, Димитров позволи на 17-годишния си съперник да му върне пробива - 5:5. това даде увереност на Имер и той спечели следващия си сервис гейм - 6:5.

Гришо застана неуверен и леко незаинтересован на сервис. Българинът позволи на шведа да дръпне с 0:40 и да има три възможности за пробив. Първата и втората бяха неуспешни, но при третата Гришо бе безпомощен - 5:7.

Втори сет
След като подцени съперника си в първия сет, сега Григор подходи коренно различно и това даде резултат. Българският тенисист започна с пробив, който бе затвърден - 2:0.

Двамата размениха по няколко гейма, стигна се до 4:2 за Гришо, и отново пробив за него. Имер спаси един сетбол, но при втория всичко приключи - 6:2.

Трети сет
Последната част бе много равностойна. Младият швед игра на върха на възможностите си, а Димитров спаси 4 брейк пойнта, преди да успее да пробие. Двамата си размениха по няколко гейма до 4:4, след което нашето момче успя от втори опит да вземе подаването на Имер и да направи 5:4 в своя полза.

Григор застана на сервис за спечелване на мача. Той не позволи никаква изненада и след гейм на 15 продължава напред в турнира - 6:4.