Поставеният под №22 в основната схема Григор Димитров демонстрира страхотна воля на духа и надделя с 4:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 над французина Жереми Шарди във втория кръг на US Open. Драматичният двубой продължи 3 часа и 9 минути. Българинът бе на път да се предаде в четвъртия сет, но с невероятен хъс успя да изкопчи победата в този силов сблъсък. На страната на Гришо бе и публиката, а основната цел в този тежък мач се криеше в това да докара нещата до решителен пети сет, след като на два пъти догонваше в резултата. В заключителната част противникът му тотално се предаде и позволи на хасковлията да започне да се забавлява на корта и да достигне до следващия кръг.

Българинът допусна пробив още в първия гейм на първия сет, а със силен сервис противникът му бързо дръпна с 0:2. Мачът започна да се движи гейм за гейм, но в осмата игра Гришо навакса изоставането и на свой ред проби сервис гейма на французина за 4:4.  Липса на концентрация у хасковлията обаче позволи на Шарди да направи нов брейк и да поведе с 4:5. При свой сервис французинът стигна до три сетбола, пропиля два от тях, но с третата си възможност затвори сета – 4:6.

Във втория сет българинът тръгна със страхотен сервис в първия гейм, но допусна изравняване за 1:1, след като пропусна точка за пробив.  Димитров на свой ред спаси възможност за брейк и отново поведе – 2:1. В последствие двамата започнаха да печелят сервисите си, но българинът правеше това по-трудно. При 4:3 Григор направи непростим пропуск, след като пропиля 3 поредни възможности за пробив и позволи на съперника си да вземе подаването си. Хасковлията отново взе сервиса си, за да поведе с 5:4 и отново достигна до три точки за пробив. Първата бе пропиляна, но при втората – съперникът му направи непредизвикана грешка и сетовете бяха изравнени – 6:4.

В третия сет двамата взимаха подаванията си до 7-ия гейм, когато Шарди осъществи пробив на 0 за 3:4. Той взе лесно сервиса си и дръпна с 3:5. Французинът стигна до сетбол при подаването на българина, който успя да реализира и да вземе третия сет – 3:6.

Четвъртата част започна с ранен пробив за Гришо.  С нов пробив в петия гейм българинът успя да поведе с 4:1. Шарди успя да върне брейка, след което взе без грешка подаването си и намали на 4:3. С пореден трудно взет сервис, Димитров дръпна с 2 гейма, а противникът му отново намали  до 5:4. При свое подавание българинът достигна до два сетбола и веднага изравни резултата – 6:4.

Развоят на срещата изнерви Шарди и той елементарно загуби сервиса си в началото на решителната част. Българинът използва инерцията и спечели своя сервис гейм, за да поведе с 2:0. Нервността на французина доведе до нови непредизвикани грешки, позволили втори брейк и 3:0 за Гришо. Французинът тотално рухна, което доведе до преднина от 4:0 за хасковлията. Двамата размениха по един гейм, за да стане резултатът 5:1.

При сервис на Шарди, Димитров поведе с 0:30, но допусна изравняване, след което французинът успя да вземе подаването си - 5:2.

Българинът започна с ас сервиса си, а след 2 непредизвикани грешки на противника достигна до 3 мачбола. Шарди отрази първия, но с нова грешка донесе победата на хасковлията.

В спор за осминафиналите Гришо ще срещне Жоао Соуса (Португалия), който отстрани  поставения под №16 в основната схема Фелисиано Лопес (Испания) с 6:2, 6:4, 1:6, 7:5, след 2 часа и 42 минути игра.

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ