ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Григор Димитров най-после спря лошата серия и успя да постигне победа. Първата ни ракета елиминира бразилеца Тиаго Монтейро с 6:3, 6:4 в мач от втория кръг на турнира в зала във Виена, който е от категория ATП 500.

Това беше първа среща между Гришо и Монтейро, заемащ 66-ото място в световната ранглиста.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

И в двата сета Димитров осъществяваше по един пробив, което се оказа достатъчно да се поздрави с крайния успех.

Началото на мача бе много позитивно за 31-годишния Гришо, който направи ранен пробив и поведе с 3:0 гейма. Това му позволи да води играта спокойно и единствено в гейма, в който сервираше за спечелването на сета, Монтейро успя да стигне до 40:40, но не и до точка за пробив.

Вторият сет стартира по подобен начин. След като двамата си размениха по едно подаване, в третия гейм Димитров проби, за да поведе с 2:1. Българинът имаше две възможности за втори пробив в седмия гейм, но Монтейро успя да се измъкне и да намали изоставането си до 3:4 гейма. Въпреки това колебания в играта на българина не настъпиха и той спечели оставащите си два сервис гейма на нула. 

Общо в мача Григор направи 10 аса, допусна само една двойна грешка и спечели 30 от 35 точки на свой първи сервис и 12 от 17 точки на втори сервис.

За класирането на 1/8-финалите Димитров ще вземе 45 точки за световната ранглиста и 34 355 евро от наградния фонд, който достига общо 2 349 180 евро.

За Гришо това е първа победа от 30 август насам. Припомняме, че Димитров отпадна още на старта на Sofia Open след поражение от Иля Ивашка, след което загуби още в първата си среща и на турнира в Стокхолм.

На 1/8-финалите във Виена хасковлията ще има далеч по-сериозен съперник. Българинът ще се изправи срещу третия поставен в схемата Андрей Рубльов.

Руснакът записа успех на старта в два сета срещу Диего Шварцман (Аржентина) - 6:4, 6:1.

До момента Димитров и Рубльов са се срещали пет пъти. Руснакът води с 3:2 победи. За последно те играха на турнира в Индиън Уелс (САЩ) по-рано през сезона, а Рубльов победи Григор в два сета. 

Григор Димитров участва в турнира във Виена за пета поредна година. Най-доброто му постижение е достигането до четвъртфиналите през 2020 г. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ТИАГО МОНТЕЙРО 6:3, 6:4