Григор Димитров вече провежда тренировки с новия си треньор Крис Гро. Двамата са в Монте Карло и продължават да се подготвят за новия сезон, преди водещият ни тенисист да замине за Австралия.

Германският специалист качи видео от профила си в Instagram, за да покаже красивата гледка, на фона на която работят с първата ни ракета.

Предсезонната подготовка на Димитров започна още през ноември, когато тренираше на корта с кондиционния си треньор Себастиен Дюран. Заниманията на бившия №3 включваха още екстремно колоездене, фитнес и тичане в снега, като физиотерапевтът му Алгис Христов също участваше.

Както знаете, Григор Димитров ще започне сезон 2020 на ATP Cup в Австралия, където ще бъде играещ капитан за отбора на България. Отборният турнир се провежда от 3 до 12 януари, а българите са в група с Великобритания, Белгия и Молдова.

Мачовете на България са в Сидни, като в първия дуел (на 3 януари) Григор Димитров повежда страната ни срещу Великобритания, за която ще се състезава Анди Мъри.

Григор Димитров ще играе и в демонстративния турнир Kooyong Classic в Австралия точно след провеждането на ATP Cup и преди Australian Open.