Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Григор Димитров заяви след победата си над американеца Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 на старта на Лейвър Къп в Чикаго, че е невероятно да има подкрепата на съотборниците си Роджър Федерер и Новак Джокович от трибуните. Българинът спечели първа точка за тим „Европа“ срещу отбор „Свят“ в дебюта си на тази надпревара.

“Искам да благодаря на всички фенове, има толкова много история в тази зала, в целия комплекс. Невероятна подкрепа от трибуните, щастлив съм, че отворих серията в наша полза и сега остава да поиграят останалите от ъгъла“, коментира след мача Григор Димитров.

„Той е много сериозен съперник, преди 4-5 седмици направихме съвсем различен мач и знаех какво да очаквам. Той тук се чувства като у дома си и трябваше да съм много концентрирам и да се възползвам от всяка възможност. Първият сет беше много хубав, играх много чисто и се възползвах от правилно подбраните удари“, каза българинът за съперника си.

„Невероятно е Федерер и Джокович да са в моето поле и да ме подкрепят, беше странно и приятно, защото обикновено са от другата страна на корта. Дано всички да се наслаждават на това събитие”, завърши Гришо.