Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на "Ролан Гарос", елиминирайки трудно с 6:3, 7:6(4), 4:6, 6:4 квалификанта Зизу Бергс (Белгия), който се намира на 104-то място в световната ранглиста. Двубоят започна в петък, но заради непрестанните валежи от дъжд над Париж беше прекъснат и се доигра в събота на корт „Филип Шатрие“.

Димитров бе изключително афектиран от това, че трябваше да престои общо 15 часа в съблекалнята преди да излезе на корта и да довърши мача си срещу Бергс.

Днес около 19 часа Гришо трябва да излезе за 1/8-финала си срещу Хуберт Хуркач (Полша).

"Определено не помага да престоиш 15 часа в съблекалнята и бях наистина щастлив, когато излязох на корта“, каза българинът.

„Бях готов да играя навсякъде, ако ще и да е на кортове извън комплекса. Преместиха началото ни за след мача на Зверев, който се забави толкова много, а дъждът спря и нашият корт стоеше празен“, добави Григор.

„Мисля си, че този двубой можеше да завърши значително по-рано и можеше да се намери начин, за да се случи това“, продължи Димитров.

„Изиграх първия си мач през миналата неделя, след това излязох на корта чак във вторник, а утре сме неделя. Като цяло загубих следите на времето и мястото, в което ми се налага да играя през последните няколко дни и просто гледам да се приспособя към ситуацията“, допълни Димитров.

„Мисля, че направих около 17 дрямки, докато изчакам реда си, а също така изгубих бройката на всичкия ориз и плодове, които погълнах в тези часове. Никога не съм изпитвал подобно нещо през 15-годишния си опит като професионален тенисист и съм щастлив, че се справих по този начин", добави Гришо.