ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи трудно германския квалификант Ян-Ленард Щруф с 4:6, 7:6(5), 6:4 за 2 час аи 36 минути игра в първия си мач на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями. Гришо почиваше в предния кръг, а германецът елиминира италианеца Фабио Фонини след 6:4, 5:7, 6:4, но след сблъсъка с българина приключи участието си в надпреварата.

В първия сет един пробив се оказа решаващ и той бе за германеца, който спечели петия гейм при подаване на българина и затвори частта при 6:4 в своя полза.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Вторият сет бе също доста оспорван и в него никой не записа пробив, за да се стигне до тайбрек, в който битката бе точка за точка и в крайна сметка Гришо спечели със 7:6(5), изравнявайки резултата.

В решителния трети сет Григор стигна до пробив в петия гейм и в крайна сметка стигна до 6:4, за да запише четвърта победа и втора поредна от шест официални срещи от АТР тура.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за българина, който сервира пръв и той взе първия гейм. Той продължи да доминира и направи добро посрещане във втория гейм, който се оказа доста оспорван и в крайна сметка Ян-Ленард Щруф изравни резултата. В третия гейм Гришо започна безкомпромисно и при своето подаване дръпна на бързо с 40:0, но въпреки това даде две точки на германеца, преди да спечели за 2:1. В следващия гейм Димитров демонстрира отново слабост при посрещането и допусна наказателна акция, губейки с 0:40 в него. Петият гейм вървеше точка за точка и Григор не успя да затвори гейма на време, въпреки че повеждаше на три пъти. При авантажа Гришо се пропука и загуби гейма, с което и допусна първия пробив в мача. Шестият гейм започна оптимистично за българина, защото той за първи път поведе пръв при посрещане, след което допусна изравняване, но пак поведе с 30:15. Димитров дори поведе с 40:15 и беше близо до възстановяването на паритета в геймовете, но допусна бързи две точки. След това той отново бе близо до спечелването на гейма, но допусна две последователни точки и бе длъжен да се бори да не го загуби. Този гейм придоби драматично изражение и неколкократно Димитров и Ян-Ленард Щруф си раменяха водачеството, за да може в крайна сметка германецът да запише трети пореден гейм на сметката си. Гришо изригна в седмия гейм и го спечели на нула. Щруф отговори на удари и после той взе един гейм с 40:0. Гришо обаче не се даде и намали до 4:5 изоставането си печелейки деветия гейм отново на нула. В десетия гейм Григор Димитров се бори с всички сили, за да го спечели и на два пъти имаше шанс за пробив, но в крайна сметка Щруф го спечели и след 6:4 взе сета.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна аналогично на първия и двамата тенисисти си рамениха по гейм. Димитров избухна в първия печелейки на нула, докато Щруф се нуждаеше от разигравания при 40:40, за да изравни. След това Григор отново показа най-доброто от себе си и спечели третия гейм на нула. Четвъртият за съжаление имаше обликът на втория и той се превърна в постоянна гонитба между Щрум и Димитров. Развръзката бе в полза на германеца за 2:2. В петия гейм Григор Димитров не позволи изравняване в най-важния момент и спечели, а след това Гришо за пореден път не съумя да направи пробив, губейки шестия гейм с 15:40. Нова възможност се отвори след това и най-добрият български тенисист, взе седмия гейм и поведе в следващия с 30:0, но допусна обрат и Щруф изравни. Все пак Гришо спечели пети гейм, след което спази традицията да загуби следващия за 5:5. После българинът поведе с 6:5, след като Щруф пропусна възможност за пробив. Нещата опряха до тайбрек и в него Григор Димитров започна оптимистично, реализирайки първата точка. После обаче Гришо допусна обрат, но не позволи на германеца да се откъсне и изравни за 2:2. След това Гришо инкасира нелепо нова точка, губейки сервис. Щруф се възползва от психологическото си предимство и поведе с 4:2. Битката продължи да бъде оспорвана и все пак Гришо направи пълен обрат, като след 7:5 точки спечели тайбрека и сета със 7:6(5).

ТРЕТИ СЕТ
Германецът спечели трудно подаването си в първия гейм, а Гришо изравни с гейм на нула. Щруф поведе с 40:0 на свой сервис, но българинът върна две точки. Все пак световният №103 взе гейма за 2:1 преди първата пауза в този решителен сет. Четвъртият гейм бе точка за точка и в полза на българина, който получи цели три възможности за пробив след това и най-накрая го постигна, за да поведе с 3:2. Щруф веднага получи шанс да върне пробива, но Григор не позволи това да се случи и в много оспорван гейм успя да затвърди спечеленото в предния, за да дръпна с 4:2. В следващите два гейма съперниците сравнително лесно спечелиха подаванията си и Щруф сервираше за оставане в мача при 5:3 за Димитров. Германецът спечели деветия гейм, но Гришо отвърна с гейм на нула, за да ликува с победата след 6:4 в този сет.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЯН-ЛЕНАРД ЩРУФ 4:6, 7:6(5), 6:4

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК