Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори пред сайта на ATP преди старта на турнира в Акапулко. Българинът излиза утре след 6:00 часа сутринта наше време срещу Адриан Манарино и заяви, че честите участия там му помагат да се адаптира по-лесно.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Началото на годината беше много необичайно, с карантината в Мелбърн и всичко останало. Въпреки това обаче не се оплаквам. Чувствам се късметлия заради това, че имах възможност да съм на корта и да играя на най-високото ниво, на което знам, че съм способен. Мисля, че началото на сезона беше много добро за мен. Физически се чувствах много добре до 1/4-финала. Позитивните емоции наистина са много повече от негативните. Радвам се, че имах възможност да видя резултатите от предсезонната ми подготовка. Тя беше доста дълга, тъй като не участвах в последните няколко турнира миналата година. Прекарах доста време извън корта, но в един момент си казах, че е време отново да започна да играя. Представянето ми в Австралия беше много добро начало. Не загубих сет до 1/4-финала, което е нещо много позитивно, но за съжаление онзи мач се разви доста злощастно за мен.", коментира Григор, след което беше попитан за това как вижда работата с новия си треньор Данте Ботини.

"Заедно сме от около три месеца. Все още има неща, върху които искаме да се съсредоточим, както и някои, които трябва да поизгладим. Също така мисля, че работата, която съм свършил през годините, както и зрелостта, която трупам с всяка изминала година в тура, също помага на съвместната ни работа. Стараем се да си поставяме високи цели и да ги изпълняваме. Това е най-важното за нас в момента. Тренираме дълго, правим правилните неща и контролираме всичко, което зависи от нас", заяви Гришо.