Григор Димитров даде откровено интервю след победата над Маркос Багдатис (6:3, 6:2, 6:1) и преодоляването на още едно стъпало от основната схема на "Уимбълдън". Следващият съперник на българина е Дуди Села от Израел, а мачът ще бъде в неделя. 

"Беше добър ден в офиса. Мисля, че изиграх силен мач срещу опасен съперник на трева. Играх добър тенис и бях много фокусиран", обясни Григор.  

Димитров беше попитан и за следващия съперник, срещу когото му предстои да се изправи - Дуди Села. "Играе добре и прави правилните неща на корта. Не подценявам нито един съперник. Гледах последния гейм и Дуди се представи добре. Със сигурност ще бъде труден мач", каза Григор за израелеца, който елиминира Джон Иснър в петсетова битка.

Винаги мислиш как да се развиваш и да направиш по-добре, когато преследваш целите си. Едно от най-важните неща беше привличането в екипа на Дани Валверду", обясни Димитров, отдавайки дължимото на личния си треньор.

"Дани ми помогна да преодолея тежките времена. Вече от година сме заедно. Все още имаме върху какво да работим. Имаме високи цели. Просто съм концентриран и правя това, което мога най-добре - да играя тенис. Преследваме обща цел в екипа - да печеля мачове. Целта ми е да спечеля "Уимбълдън". Всяка година се снимам пред таблото с имената на победителите при юношите. Надявам се един ден името ми да е и на централния корт", амбициран е Гришо. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ