Григор Димитров падна с 3:6, 1:6, 2:6 от Диего Шварцман и изхвърча от "Ролан Гарос". Аржентинецът се класира за осминафиналите, където най-вероятно ще срещне Новак Джокович.

По време на мача нашето момче започна да чувства болки в превързаната си дясна ръка. Гришо обаче нито веднъж не поиска медицинско прекъсване.

Играта му тотално се срина във втория сет. Преди началото на третия Григор отиде до съблекалнята, върна се след минута-две и сякаш се възроди. Поведе с 2:0 гейма, но после профука цели четири геймбола и пропусна. Започна нов срив за Гришо. Още по-убийствен, за да се стигне до отпадането му.

ПЪРВИ СЕТ
Григор изгуби сета с 3:6, след като допусна пробив още в първия гейм. Димитров никак не се чувстваше комфортно в началото. След като Швацрцан си взе първото подаване, нашето момче пак позволи да го пробият и резултатът набъбна на 0:3.
После хасковлията се съвзе, спечели първия си гейм след свое сервиране, а сетне върна единия пробив – 2:3.  
Гришо се постара да обърне развоя на едно от най-продължителните разигравания в срещата, но нямаше какво да стори пред отлична къса топка на съперника, когото дори сам аплодира – 2:4. Острите диагонали на аржентинеца създаваха неприятности на Гришо и той не можа да им се противопостави подобаващо. Димитров намали на 3:4, но последваха два спечелени гейма от страна на Диего и първият сет беше пропилян след 63 минути игра.  

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

ВТОРИ СЕТ
Нашето момче не приличаше на себе си. Грешките му сякаш нямаха  край. Шварцман пък летеше по корта. Първоначално двамата си размениха по един гейм, но после нещата доста се усложниха за Григор Димитров. Българинът обаче имаше дискомфорт отново в дясната китка, която му създаде проблеми и в мача с Чорич. Той започваше все по-често да се държи за болното място, което беше превързано.  След края на сета Гришо отиде до съблекалнята за около минута.

ТРЕТИ СЕТ
Всичко започна повече от прекрасно за нашето момче. Гришо проби и дръпна с 2:0 гейма. След това имаше цели четири възможности да покачи на 3:0, но не успя. Може би тук видяхме началото на края на Димитров на "Ролан Гарос" 2022. След тази невъзможност да дръпне в третия сет Григор тотално се срина психически. Започна да допуска все повече и повече непредизвикани грешки, включително и двойни.  Общият им брой достигна рекордните 59. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДИЕГО ШВАРЦМАН 3:6, 1:6, 2:6

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ