Григор Димитров отпадна на четвъртфинал на турнира в Сеговия, с награден фонд 106,50 хиляди евро. Българинът загуби изключително драматично от Марсел Гранойерс с 4:6, 6:2, 7:5 след два часа игра. Съперникът му е номер 98 в световната ранглиста и дори замени Рафа Надал на финала за “Купа Дейвис” с Аржентина миналата година.  

В първия сет двамата започнаха добре и печелеха подаванията си. Гранойерс проби за 3:2, след което при свои сервис стигна до 4:2. След нови разменени геймове испанецът спечели с 6:4.

Вторият сет започна с гейм за Гришо и такъв за съперника му. При 2:2 българина спечели следващите геймове за 6:2, с два пробива. При едно от подаванията си губеше с 0:40, но стигна до успех.

В третия гейм Димитров сервираше първи и спечели. Марсел го проби за 2:1, но Григор взе подаването и направи пробив за 3:3. Двамата стигнаха до 5:5 гейма. Гранойерс, който бе номер 44 през февруари, взе подаването на българина, а след това и своето и спечели мача със 7:5.

 

Димитров спечели 25 точки за ATP ранглистата (20 от основната схема и 5 от квалификациите) и 3 100 евро от наградния фонд. Той има още два четвъртфинала на турнири от веригата “Чалънджър”, но никога не е стигал следващата фаза./БЛИЦ