Българският тенисист Григор Димитров приключи участието си на „Уимбълдън“ през 2013 г. След като през тази седмица той беше отстранен на сингъл, сега Гришо отпадна и от турнира на двойки.
 
Димитров и партньорът му Фредерик Нилсен от Дания загубиха със 7:6, 3:6, 7:5, 2:6, 6:8 от поставените под № 11 в схемата Жулиен Бенето (Франция) и Ненад Зимонич (Сърбия).
 
Димитров и датският му партньор Нилсен спечелиха първия сет със 7:6, след като се наложиха в тайбрека със 7:3. Французинът Бенето и сръбският му съотборник Зимонич отговориха във втория сет, който спечелиха с 6:3 след един осъществен пробив.
 
В третата част Григор и Нилсен направиха един пробив, който им беше достатъчен, за да се наложат със 7:5 и отново да поведат в резултата. Бенето и Зимонич обаче изравниха на 2:2, след като направиха два побива и спечелиха четвъртия сет с 6:2.
 
В решителния пети сет Димитров и Нилсен допуснаха пробив в сервиса си при 6:6, а след това Бенето и Зимонич спечелиха подаването си, за да се класират за 1/8-финалите, където ще играят срещу Айсам Куреши (Пак) и Ян-Юлиен Ройер (Хол).