Най-добрият български тенисист Григор Димитров разби чеха Радек Щепанек с 6:3, 6:3 в среща от първия кръг и се класира за осминафиналите на силния тенис турнир в зала в Базел с награден фонд 1,99 милиона евро.

Победителят от ATP турнира в шведската столица Стокхолм и поставен под номер 8 в Базел проби Щепанек още в първия гейм и след това го затвърди. Българинът направи втори пробив и отново го затвърди за 4:0, след което чехът спечели три гейма и намали до 4:3. Все пак до края на първия сет Гришо не допусна изненада и го спечели с 6:3.

Втората част започна равностойно, като и двамата печелеха подаванията си до 3:2, след което българинът постигна пробив и след това го затвърди за 5:2. След това Щепанек спечели подаването си, но това бе всичко, което постигна в този двубой. Така 22-ият в света затвори и този сет с 6:3, за да се класира за следващия етап на турнира.

На осминафиналите Гришо ще се изправи срещу украинеца Александър Долгополов, който елиминира французина Кени де Шепер с 6:4, 6:4. Ако българинът успее да отстрани и украинеца, на четвъртфиналите ще го очаква Роджър Федерер.