Голямата надежда на българския тенис Григор Димитров постигна и втора победа на чалънджъра на твърда настилка в Кремона (Италия) с награден фонд 30 000 евро (плюс гостоприемство). Така вече 18-годишният хасковлия влезе в основната схема на състезанието.

По този начин Гришо си заработи 3 точки за световната ранглиста, информира racketi.com. За последно първата ни ракета беше спечелил точки през март на състезанието в Банкок.

Поставеният под номер три в схемата на пресявките Димитров преодоля снощи мароканеца Реда ел Амрани с 3:6, 6:2, 6:4 в двубой, продължил един час и 30 минути. Юношеският шампион от Уимбълдън и US Open постигна 6 аса срещу съперника при 2 двойни грешки. Националът реализира и трите си възможности за пробив в сервиса на мароканеца, докато Ел Амрани успя да направи само два.

Хасковлията се поздрави за 18-ата си годишнина с 6:1, 6:3 срещу швейцареца Рикардо Маиджа на старта в квалификациите в събота, където Григор Димитров се включи направо във втория кръг. Първи поставен в основната схема на турнира в Кремона ще бъде германецът Бенямин Бекер. /БЛИЦ