Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в Бризбейн, където може да срещне Рафаел Надал.

Българинът победи австриеца Доминик Тийм с 6:3, 4:6, 6:3 в изключително оспорван мач от 1/4-финалите, решен от едва четири пробива. Така Димитров си отмъсти за загубата в единствения преди това мач помежду им - 5:7, 2:6 в Акапулко (Мексико) през миналата година.

В битка за финала Гришо ще спори с победителя от двубоя Милош Раонич и Рафаел Надал, която стартира след 11:00 часа.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна с труден сервис гейм за Гришо, който спаси два брейкпойнта, но поведе с 1:0. Българинът се възползва от импулса в играта си и проби Тийм за 2:0, което се оказа достатъчно, за да вземе победата, тъй като до края нямаше нови пробиви в сета.Последният гейм бе изключително драматичен и съперникът на Димитров успя да спаси 4 сетпойнта, преди да капитулира за 6:3 в полза на българина в първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Втората част се разви гейм за гейм, като Димитров се измъкна от два пробива при 2:1 и 3:2 в полза на съперника. Тийм все пак успя да запише пробив в последния гейм за крайното 6:4 в сета, след като поведе с 40:0 и приключи сета при третата си възможност.

ТРЕТИ СЕТ
Последната част на мача бе изключително драматична, а Григор Димитров спечели най-важния момент в сета. При 3:2 в своя полза българинът изоставаше с 15:40, но взе гейма за 4:2. Гришо проби Тийм още веднъж в последния гейм за крайното 6:3 в 
сета.