Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа колко голямо сърце има и призна, че е направил дарение на хасковската болница за респираторни апарати. Гришо разказа за живота под карантина в Калифорния и как гледа на нещата на фона на пандемията от коронавирус, призовавайки българите да се обединят в този труден момент. Той има планове за онлайн курс в университет, а освен това обеща да се завърне в Европа и може би България веднага след края на извънредното положение.

„Направих дарение на хасковската болница, надявам се скоро апаратите да пристигнат. Надявам се възможно най-бързо всичко това да премине“, призна Димитров в обширно интервю за „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по bTV и разказа за живота си в момента.

"Добре съм, в Калифорния съм в момента. В пустинята сме, откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че е правилният избор в момента. Комуникирам с много приятели и всички се хващаме на бас кой ще има най-голямата брада. Положението в Калифорния е наистина доста по-лежерно, не се усеща както в Европа или в Ню Йорк. Гледаме да се пазим, важна е хигиената, имам чувството, че само си мия ръцете. Фокусирани сме в момента, не можем нещо повече да направим, можем само да стоим вкъщи“, сподели Гришо.

„В такива ситуации забелязвам какво означава тенисът за мен. Може би с всички е така, но единственото, което ме кара да продължавам, е, че ще има турнири. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме позитивни. Не е лесно, защото сме свикнали на друг начин на живот. В момента не гледам на себе си като тенисист, много други неща ми минават през главата. Играя на корта почти през ден и поддържам физическа форма, това е важното в момента. В последните няколко дни си мисля, че искам да се запиша на някой онлайн курс, например бизнес курса на "Харвард". В идните дни ще разуча повече и ще видим дали е добра идея“, продължи първата ни тенис ракета.

„Родителите ми са добре. Всеки ден си говорим за различни неща. Такива моменти те карат да погледнеш на нещата по друг начин. Когато се възстанови нормалният живот, със сигурност може да се направят някои неща по-различно. Тенисът е микроскопично нещо в света в момента. Асоциацията и всички федерации, както и играчите, трябва да се съберем и да вземем генерално решение - има да мислим за точки, за компенсации... Но тези неща не са важни в момента, има много по-важни неща“, каза още Димитров.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Презапасил съм се с всякакви храни. Един път на две седмици ходим в супермаркета и си позволявам да пазарувам неща, които принципно не ям всеки ден. От чипсове до плодове и сладоледи и така нататък. В момента можем да се разхождаме, което е много добре, защото на моето място има голяма площ. Играем баскетбол, разхождаме се в планината наблизо, имаме тенис корт, което е голяма привилегия. Гледаме да стоим далече от другите хора и винаги спазваме дистанция. Правим различни упражнения, имаме доста красиво и добро място, имаме място за тичане и всичко останало. Ставаме рано, гледам да имам същия ритъм всеки ден. Задължително чаша кафе, чувам се с роднините и продължаваме - упражнения, тичане, тенис и гледаме да не прекаляваме с нищо. Разчупваме деня възможно най-много“.

„В момента съм само аз и моят треньор, няма фенки, които да се грижат за мен. Ще се прибера в Европа веднага след края на извънредното положение, може би и в България. Искам да се събера с роднините и да прекараме просто време заедно. Може би 2 месеца ще съм в Щатите и гледам само да се прибера и да съм с любимите си хора“.

„Едно послание към българите. Винаги ми е харесвало "съединението прави силата". Трябва да сме сплотени най-вече в такива ситуации. Когато печеля, винаги съм усещал, че печели и България. Имаме голямо сърце и продължаваме напред, нека обичаме хората около нас - роднините - и да се подкрепяме. Ние сме много силна нация", завърши Григор Димитров.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!