ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Григор Димитров се изправя днес срещу Фернандо Вердаско в спор за място на финала на турнира в Бостад (Швеция), който е с награден фонд 491 370 евро. Сблъсъкът стартира в 14:00 часа, като БЛИЦ ще ви предостави възможност да го гледате директно с картина.

Димитров вчера отстрани №20 в света Хуан Монако с 6:3, 6:2, докато Вердаско победи Николас Алмагро с 6:4, 4:6, 7:5. С достигането до 1/2-финалите в Бостад българин си гарантира и оставане в Топ 30 на ранглистата.

Григор и Вердаско се изправят един срещу друг за първи път. Днешният съперник на българина е №35 в света.

За хасковлията това е шести полуфинал на ниво АТР, като до този момент само веднъж е успявал да преодолее тази фаза. Това се случи в първата седмица на този сезон, когато Димитров достигна до спора за титлата в Бризбейн, но за съжаление бе надигран от Анди Мъри.

Ако Димитров успее да победи днес, ще си осигури 41 240 евро от наградния фонд и 150 точки за световната ранглиста, а в опит да триумфира с първата си АТР титла ще се изправи срещу Карлос Берлок или Тимо де Бакер, който успя да отстрани водача в основната схема Томаш Бердих, надигравайки го със 7:5, 7:5. Намиращият се под №104 в АТР ранглистата холандец досега никога в кариерата си не е играл финал на АТР турнир, а успехът срещу Бердих е най-голямата му победа до момента.

Световният №74 Карлос Берлок е играл веднъж финал на АТР турнир, а това стана през 2012 г. във Виня дел Мар, където загуби от Хуан Монако. До този момент Гришо не е играл срещу нито един от двамата, но преди това трябва да успее да елиминира Вердаско.

По пътя към финала в Бостад българинът загря не с какво да е, а с мощния звяр Макларън MP4-12C. Гришо седна зад волана на бързата черна кола и веднага се похвали пред почитателите си във "Фейсбук", публикувайки снимката.