Григор Димитров се класира убедително за третия кръг на "Ролан Гарос". Поставеният под №10 в схемата българин победи с 6:0, 6:3, 6:4 №41 в световната ранглиста Фабиан Марожан от Унгария.

Това е втора трисетова победа за Димитров в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис. Припомняме, че на старта Григор елиминира с 6:4, 6:3, 6:4 №88 в света Александър Ковачевич (САЩ).

Димитров започна страхотно срещу Марожан и взе първите девет гейма, след което допусна изравняване за 3:3 във втората част, но отново реализира брейк за 5:3, когато над Париж заваля дъжд. След подновяването на играта Григор взе втория сет с гейм на собствено подаване с 6:3.

В третата част Димитров проби за 3:2, а при 5:3 пропусна три мачбола при сервис на Марожан. След това хасковлията не допусна изненада и на собствен сервис затвори мача, класирайки се напред.

В третия кръг в Париж Гришо ще играе срещу №104 в света Зизу Бергс от Швейцария или №101 Максимилиан Мартерер от Германия.

ФАБИАН МАРОЖАН - ГРИГОР ДИМИТРОВ 0:3 сета (0:6, 3:6, 4:6) 

ПЪРВИ СЕТ
Григор започна добре, като взе първото си сервиране, оставяйки Марожан на 15. Последва първи пробив и българинът поведе с 2:0. В третия гейм Димитров малко се затрудни, но успя да си спечели подаването и да дръпне с 3:0.

Първата ни ракета продължи да доминира и направи бърз втори пробив без дори да даде точка на съперника си. Серията продължи и с петия гейм за Димитров. Това бе първия път, когато Марожан имаше възможост да пробие, но Григор се справи блестящо и не го позволи. Българинът направи и трети пробив, с което затвори първия гейм само за 25 минути игра - 6:0 за българина.

ВТОРИ СЕТ 
Българинът започна убедително и втория сет, като взе сервира си и поведе с 1:0. Серията от пробиви на Гришо продължи, като при сервиса на Марожан той успя да спечели третия си брейк пойнт и да поведе с 2:0. Третият гейм бе още по-убедителен, като Димитров не даде нито една точка на унгареца. 

Чак в четвъртия гейм на втория сет хасковлията допусна Марожан да спечели, като успя да направи само една точка при сервис на унгареца. При 5:3 за Григор мачът бе прекъснат заради дъжд.

След около 30-минутна пауза двамата се върнаха на корта и Димитров сервира прекрасно, за да затвори сета без загубена точка - 6:0, 6:3.

TРЕТИ СЕТ 
Марожан започна добре и успя да поведе след безапелационен сервис-гейм. Григор продължи да бъде солиден в своето подаване и не даде особен шанс на унгареца и набързо изравни - 1:1. Марожан дръпна с 2:1 след нов сервис-гейм на нула.

Григор имаше известни затруднения, но все пак стигна до ново равенство - 2:2. 

Двамата продължиха размяната на геймове. Григор поведе с 5:3. В следващото подаване Димитров имаше три мачпойна, но пропусна възможноста да завърши двубоя. Все пак го стори при следващото разиграване за крайното 6:4 в сета, за да отстрани унгареца с 3:0 сета.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК