Григор Димитров е потвърдил участието си на турнира "ABN AMRO World Tennis Tournament", който ще се проведе в периода 9-15 февруари 2015 г. в Ротердам, съобщиха от официалния сайт на надпреварата.

"Участието на Григор Димитров е свързано с традицията, която следваме на състезанието в Ротердам. Ние предоставяме шанс на най-големите млади таланти с надеждата, че ще ги видим отново в бъдеще. В случая на Димитров, това ще бъде неговото пето участие в турнира", коментира директорът на състезанието Рихард Крайчек.

"Турнирът в Ротердам е едно от тези състезания, на които често участвам. Той ми е донесъл много чудесни спомени, а самият Ротердам е фантастичен град", добави българинът.

Хасковлията ще участва в надпреварата за пети път, като има добри спомени - през 2009 година той записа първа победа на ниво АТР, като надигра Томаш Бердих в първия кръг, а във втория загуби от тогавашния номер 1 в света Рафаел Надал.

Освен Димитров, засега участие са потвърдили още четири от звездите на АТР тура - Стан Вавринка, Анди Мъри, Томаш Бердих и Милош Раонич.