Най-добрият български тенисист Григор Димитров гостува в предаването „Гейм, Сет, Матек“ преди да започне участието си на Ю Ес Оупън тази вечер срещу Вацлав Шафранек. Водещата Бетани Матек-Сандс и Гришо преди дни публикуваха обща снимка, на която той получава целувка от лекуващата контузия 32-годишна тенисистка. Пред американката Димитров разкри за емоциите, които е изпитал по време на турнира в София в началото на годината.

„Победата в София бе една от най-големите ми, защото срещнах и някои членове на семейството ми за първи път“, разказа българинът, пояснявайки, че е напуснал родината рано и това е една от причините да не познава част от роднините си.

„Беше лудост още от първия ден, когато пристигнах. Усещах пеперуди в стомаха си не защото играя, а защото съм в България. Чувствах се сякаш съм отново у дома и съм национал. Невероятно усещане, семейството ми бе там, всички братовчеди, всичко бе перфектно. Първият мач бе особено труден, но после всичко потръгна. Чувствах се като рок звезда“, допълни деветият в световната ранглиста.

Димитров разказа, че съжалява, че не е имал чак толкова много възможности да играе на централния корт на US Open, но добави колко очарован е от атмосферата.

Американката предизвика първата ни ракета да каже нещо мотивиращо, визирайки трудния момент, в който се намира, след като получи тежка контузия на „Уимбълдън“, която я вади от корта за дълго време.

„Първото нещо, което трябва да направим, е да отидем в басейна – пошегува се Димитров. – Не спирай да се усмихваш, това винаги помага. Винаги когато съм изпитвал болка, съм се опитвал да търся позитивната страна на нещата. Ще имам шанс да си почина малко.“

„Важно е да се почива, истинският шампион се нуждае от това – да се откъсне от света за малко и просто да бъде себе си. Това трябва да направиш. Знам колко трудно е да гледаш телевизия и да си кажеш „Мам*а му, щеше ми се да съм там“. Ако това ми се случи някой ден, ще каже „Мир, момчета, махам се за малко. Не искам да правя нищо общо с тениса известно време.“ Така че като се върнеш оценяваш нещата по друг начин“, завърши Гришо.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА Ю ЕС ОУПЪН – ТУК
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА Ю ЕС ОУПЪН - ТУК