Григор Димитров ще вземе участие тази седмица в турнира от ATP 500 във Вашингтон. Това ще е първа проява на първата ни ракета след отпадането на 1/4-финал на Уимбълдън, където допусна поражение от Роджър Федерер.

Най-добрият ни тенисист стартира директно от 2-ия кръг, а съперник ще му бъде победителят от срещата между Кайл Едмънд (Великобритания) и Хьон Чун (Южна Корея).

"Радвам се, че се завръщам на корта. Предстоят ни много вълнуващи седмици. Надявам се да нямам проблем с контузии и да покажа най-доброто от себе си", започна Димитров пред официалния сайт на надпреварата.

"Взех си добра почивка. Отидох на море за няколко дни и после се върнах у дома. Мисля, че беше добре за мен - освободих за кратко съзнанието си от тениса. Това е важно. След това се завърнах във фитнеса, а после и на корта, за навлезеш във форма в подходящия момент, който е сега - в началото на серията турнири на твърди кортове", отговори Димитров на въпрос какво е правил след Уимбълдън.

"Очаквам много от себе си. Мисля, че съм в добра форма, играя добър тенис, върнах се в Топ 10, позитивните неща са много. Искам да задържа този момент и да надградя върху него. Следващата стъпка, надявам се, е на корта", обясни Гришо.